obs Wereldwijs is Rots & Waterschool!
Wij zijn er trots op, dat we in de week van het pesten, officieel een Rots & Waterschool zijn geworden.
Een aantal jaren zijn we gestart  met het geven van Rots & Watertrainingen voor de kinderen van groep 2 tot en met groep 8. Vanaf september 2015 zijn we gecertificeerd en mogen we ons officieel Rots & Waterschool noemen.

Wat leren de kinderen ook alweer tijdens de Rots & Watertrainingen?
Ze leren:
  • om emoties te herkennen (bijvoorbeeld boos, blij, bang en verdrietig) bij anderen en bij zichzelf
  • om kracht in zichzelf te vinden
  • om respectvol met anderen samen leren spelen en werken
  • dat pesten niet de oplossing is
Rots staat voor: stevigheid, weten wat je wilt. Maar kan ook zijn: starheid en te heftige reacties.

Water staat voor: vriendschap, inleven en onderhandelen. Maar kan ook zijn: te meegaand om grenzen te kunnen stellen.

Elke groep krijgt 6 weken per jaar een intensieve training. Alles wat ze geleerd hebben kunnen ze daarna, onder begeleiding van hun eigen leerkracht, in praktijk brengen.

We zijn trots op onze leerlingen die deze trainingen zo enthousiast volgen, plezier hebben en in praktijk brengen wat ze leren!

powerpointpresentatie Rots & Water